TÝNFEST 2017

TÝNFEST 2017

Galerie

Týnfest 2017:

SDI: https://www.youtube.com/watch?v=ksIp67BF9Ys

Po úspěšném prvním vystoupení se tato německá legenda vrací na podium Týnfestu.

Její kariéra začala v roce 1984, po té se ale v roce 1989 rozpadá. Na krátko se dala dohromady v roce 1992, ale trvalejšího charakteru se nakonec potvrdily zvěsti o reinkarnaci v roce 2014 a S.D.I. opět vtrhává na evropská pódia. Nejen ohlasy na předchozí akci ukazují, že trio původní sestavy nezapomnělo ze svého umu vůbec nic a stejně tak nezapomněli jejich fanoušci, kteří jejich come back přijali s velkým ohlasem. V letošním roce tato thrash/speed trojice, která se právě vrátila z japonského turné, slibuje vydat nové CD! Bude prý rychlé, rozhodně se máme opět na co těšit!

Panychida: https://www.youtube.com/watch?v=VPeCV2wlpko

Premiéru si naopak odbude tato black/pagan metalová kapela, která se k nám sjede z Plzně z Prahy a Regensburgu. Za sebou má několik turné po Evropě, ale např. i tour v Mexiku, jen na Týnfestu bude mít premiéru. V rámci své démonické show nám přehraje především songy z loňského alba vydaného u rakouského labelu Cursed Records.

Morax: kdo poslouchal thrash v 90 letech, kdy byl tento žánr na vrcholu, určitě pamatuje Morax. Bohužel se tenkrát rozpadli v pro kapelu nejnevhodnější dobu. Plný sál Sokolovny zažili už v roce 1990. Kapela hraje melodičtější, tvrdý thrash s hutným zpěvem. V roce 2015 došlo na vydání CD skladeb z 90 let. Nyní kapela pomalu, ale jistě schystá songy nové, z nich vám některé předvede na Týnfestu.

Carpathia: druhý zástupce místní scény hraje heavy/hardrock. Existují od roku 2013, kdy začínali ve třech v garáži zpěváka. Po té, co angažovali zpěvačku a bubeníka se přesunuli do standardní zkušebny. Po pár změnách v sestavě se Carpathia stává v okolí čím dál oblíbenější a navštěvovanější kapelou. Můžete tak sledovat, jaký posun na své plavbě udělali. Na svůj třetí Týnfest se prý připraví naprosto dokonale.

Bethrayer: groove metal z moravského Kojetína. Za svou historii, která se píše od roku 1991 toho kapela stihla opravdu hodně. Objela všechny velké festivaly ČR jako Brutal Assault, Masters of Rock, Basinfirefest, Rock for People a další. Předskakovala těm největším světovým kapelám - KoRn, Trivium, Pro-pain, Tim Ripper Owens (ex-Judas Priest), Hemlock, Cataract, jela část tour s Ektomorf atd. Jejich nejaktuálnější počin je videoklip k songu "Fuck Them All" z kraje letošní roku, který najdete na desce Burning Scars z roku 2015.

Diptheria: technický a brutální metal. Tato velezkušená sypačka z Prahy má za sebou jedno mini EP, split a tři řadová alba. Především ale nespočetně koncertů v ČR i zahraničí. Momentálně dokončuje další nahrávku. Na Týnfest vtrhne rozžhavená z 10denního tour po Finsku, které startuje začátkem prosince.

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.