EPYDEMYE - koncert pro Kotlinu

EPYDEMYE - koncert pro Kotlinu

Galerie

Při příležitosti oslav 100. výročí od založení republiky zahrajeme v kulturním domě v Týně Koncert pro Kotlinu.

Zazní všechny písně z alba Kotlina a to v rozšířené sestavě s hosty. Společně s námi zahrají Josef Štěpánek na elektrickou a steel kytaru a Tomáš Vokurka na bicí. Bude to pro nás velký koncertní svátek, buďte u toho s námi.

Jihočeská skupina Epydemye si posluchače napříč generacemi získává svou pozitivní a živelnou koncertní energií a písněmi, které otevírají společenská, historická i existenciální témata. Dosud natočila tři desky a ročně odehraje několik desítek koncertů.

Za poslední desku Kotlina kapela získala žánrovou cenu Anděl. Na tomto monotematickém albu zpracovala životní příběhy osobností československých dějin 20. století (Adolfa Opálky, Milady Horákové, Jana Palacha, Josefa Mašína), ale nevyhýbá se ani kontroverzním tématům jako jsou odsun sudetských Němců nebo selhání parašutisty Karla Čurdy. Deska se těší velké fanouškovské přízni, sklidila skvělé kritiky od odborníků (90 % od hudebního publicisty Jaroslava Špuláka v hodnocení deníku Právo), posbírala ocenění Anděl a Album roku 2015 podle Radia Proglas, uspěla také v anketě Jihočeská kulturní událost roku. Na vltavotýnské Sokolovně kapela zahraje speciální Koncert pro Kotlinu, na kterém zazní všechny písně z této desky a to i s hosty. Na elektrickou a lap steel kytaru zahraje Josef Štěpánek a na bicí Tomáš Vokurka.

Složení kapely:

Jan Přeslička – kytara, zpěv

Miroslav Vlasák – kytara, zpěv

Lucie Vlasáková – kontrabas, zpěv

Josef Štěpánek - elektrická a lap steel kytara

Tomáš Vokurka - bicí

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.