VELKÝ DEPOT "NOVÉ OBJEVY" - přednáška o archeologickém výzkumu

VELKÝ DEPOT "NOVÉ OBJEVY" - přednáška o archeologickém výzkumu

Galerie

Město Týn nad Vltavou spolupracuje již třetím rokem s Archeologickým ústavem Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích na výzkumu Velkého Depotu.

„Velký Depot je historicky zcela výjimečnou lokalitou, která byla více než jedno století spojena s vojenstvím, přesahujícím svým významem hranice regionu, neboť souvisí s reformou císařské armády za Marie Terezie v podobě zde zřízeného dělostřeleckého cvičiště (1749-1778) a následně s existencí a provozem armádních vozatajských skladů (do r. 1866)… je nutnost pojmout výzkum „Velkého Depotu“ jako široce koncipované badatelské téma, zahrnující v oblasti archeologické památkové péče podrobnou dokumentaci a prospekci terénu nejmodernějšími technologiemi s možným následným archeologickým odkryvem, cíleným do míst s dosud zachovanými relikty nebo s nově zjištěnými podpovrchovými objekty a plochami,“ říká o projektu jeho vedoucí PhDr. Rudolf Krajíc, CSc.

Přednáška pana profesora Krajíce je dalším pokračováním divácky velmi úspěšné prezentace a přináší nové vědecké poznatky, získané při výzkumu.

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.