Staročeská neděle - VLTAVOTÝNSKÝ ADVENT 2022

Staročeská neděle - VLTAVOTÝNSKÝ ADVENT 2022

Galerie

13:00 - 19:00

ADVENTNÍ TRHY

hudební vstupy

DECHOVÉHO ORCHESTRU TEMELÍN

STAROČESKÁ ZABIJAČKA:

Cca 13.00 Pověšení pašíka, vyprávění řezníka Krkovičky o zabijačkových zvycích, o tradicích selských dvorků a stavení v období zabijaček, výdej čerstvě uvařeného zabijačkového guláše.

Cca 14.00 Bourání pašíka, kostění, švatlování kruponu, krájení hřbetního sádla - vše bude doprovázeno výkladem řeznického mistra, který prozradí i recepty na sedlácká pečená kolena. Dělení vepřového masa a třídění dle využitelnosti v tradiční české kuchyni, recepty na minutkovou úpravu - panenská svíčková, žebírka, atd.

Cca 15.00 Obalování čerstvě naklepaných řízečků z krkovičky a kotletky, smažení přímo na místě a jejich okamžité servírování účastníkům zabijačky.

Cca 16.00 Vytahování ovaru, mletí, krájení a dělení vařeného masa, hlavy, kolen, atd., výroba jaternicového a jelitového prejtu. Plnění a špejlování jaterniček a jelítek, výroba tlačenky, vše po celou dobu doprovázeno odborným výkladem řezníka Krkovičky.

Cca 17.00 Rozlévání tradiční zabijačkové polévky prdelačky s krví a kroupami, poděkování pašíkovi za jeho přínos našim bříškům…

Změna programu vyhrazena!

Vltavotýnský advent 2022 se koná za podpory města Týn nad Vltavou a Jaderné elektrárny Temelín, skupiny ČEZ, partnera projektu Oranžový rok.

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.