Slavnosti sněženek - kinokavárna

Slavnosti sněženek - kinokavárna

Galerie

Hry velkých dětí.

Se zelím, nebo se šípkovou? My Vám v rámci KINOKAVÁRNY nabídneme "Kančí se šípkovou" za 89,-.

Slavný spor ze Slavností sněženek zná celé Česko, ale pouze vy budete mít jedinečnou možnost prožít si znovu tuto klasiku na plátně našeho kina. A nejen to! V rámci KINOKAVÁRNY je pro vás připraveno stylové menu. Proběhne i krátká přednáška o osobnosti Bohumila Hrabala a jeho významu v české i světové literatuře. Připomeňte si s námi 20 let od úmrtí uznávaného literáta a milovníka žen i piva.

Nezapomenutelný spor dvou mysliveckých spolků nad zastřeleným kancem. Povídka je vlastně portrétní miniaturou sousedů, s nimiž Bohumil Hrabal žil uprostřed chatové oblasti v Kersku nedaleko Prahy. Většina literárních postav má svůj reálný a živý předobraz.

S neopakovatelným vypravěčským stylem spisovatele a skvělou profesionální technikou režiséra se před vašima očima rozvíjí nostalgická, ale především hluboce lidská freska žánrových příběhů lidí a lidiček žijících v Polabí. Znovu ožívají pan Franc, Leli, rodina hostinského z Hájenky a nezapomenutelný příběh sporu dvou mysliveckých jednot nad zastřeleným kancem.

Ve filmu se snoubí poetično s realistickým popisem, stylizovaná nadsázka s humornou drobnokresbou, události veselé s událostmi smutnými.

Délka akce: 83 minut
Rok výroby: 1983
Datum lokální premiéry: 6. leden 1984

Informace o akci a jejím konání

Hrají

  • Rudolf Hrušínský, Česká republika
  • Jaromír Hanzlík, Česká republika
  • Josef Somr, Česká republika
  • Petr Čepek, 16.9.1940, Česká republika
  • Miloslav Štibich, Česká republika
  • Petr Brukner, Česká republika

Režie

  • Jiří Menzel, Česká republika

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.